TCS IT Wiz 2013 Hyderabad Prelims



1. Identify the logo-

Ans- Microsoft Pixelsense.

2. Which web service headed by an Indian has the tagline "Present yourself"?
Ans-Slideshare.

3. Which was the most searched Indian movie on Google in 2012?
Ans-Ek tha tiger.

4. Expand mVOIP
Ans-Mobile Video Over Internet Protocol.

5. Expand BOYD.
Ans-Bring Your Own Device

6. Which term was coined by John Mc Carthy?
Ans-Artificial Intelligence

7. Which popular comic strip by Scott Adams has been digitized and available online?
Ans-Dilbert

8. Identify this eminent personality-
 
Ans-Som Mittal


 
9. Which brand of gadgets get their name from the unanimous black colour and keys which resemble seeds?
Ans-Blackberry

10. Which technology is named after the stained teeth of King Harold Blatand?
Ans-Bluetooth

11. Name this service-

 
Ans-Google Drive


12. Headed by Sam Pitroda it is an Indian think tank which looks over the possible policies related to education, research and reforms needed to make India competitive in the knowledge economy. Name the organisation.
Ans-National Knowledge Commission.

13. It is  a farming simulation social network game developed by Zynga in 2009. Gameplay involves various aspects of farm management such as plowing land, planting, growing, and harvesting crops, harvesting trees, and bushes, and raising livestock. Which Viral game am I talking about?
Ans-Farmville

14. The motto PB&J ( Process, Bureaucracy and Jam) is taken up by the CEO of which IT major?
Ans-Yahoo.

15. Identify the device and the inventor-
 
Ans-Television, JL Baird 

16. It was started in 1938 by Lee Byung Chull as a noodle manufacturing company with a meagre number of workers. Identify this technology giant.
Ans-Samsung

17. Who authored the book, 'The Inventor's Dilemma' ?
Ans-Clayton Christensen

18. This term refers to the act of attempting to acquire information such as usernames, passwords, and credit card details (and sometimes, indirectly, money) by masquerading as a trustworthy entity in an electronic communication. Which term?
Ans-Phising

19. What was the word of the year 2012?
Ans-Hashtag
20. Which Social network can you associate with Justin Timberlake?
Ans- Myspace



Comments

Popular posts from this blog

Quiz Time 129

TCS IT Wiz 2013 Bhubaneswar Prelims

The 5 hour start-up: BrownBagBrain